Ademhalingstherapie

De ademhaling is een belangrijk onderdeel in het dagelijks bewegen en zo ook in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Ademen doen we onbewust. Toch kan er door diverse oorzaken, bijvoorbeeld benauwdheid door allergie, astma, hyperventilatie, stress en longafwijkingen zoals longemfyseem, de ademhaling niet goed verlopen. Het lichaam kan uit balans raken door de negatieve effecten van een verstoring van de ademhaling door (over)spanning of pijnklachten. Symptomen als duizeligheid, hartkloppingen, benauwdheid of moeite met doorademen kunnen optreden. Duurt zo’n situatie te lang dan loopt u het risico in een vicieuze cirkel te belanden waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. Het is erg belangrijk dat u leert een dergelijke situatie te doorbreken en te voorkomen.

De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten. Tijdens de behandeling:

  • Maken we u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot, in dit geval, ademhalingsklachten.
  • Gaan we op zoek naar de oorzaak van de problemen rondom ademhaling. Door middel van oefeningen en adviezen wordt er gewerkt aan een zo optimaal mogelijke natuurlijke en ontspannen ademhaling.
  • Gaan we werken aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning.
  • Krijgt u een beter inzicht in de reactie van het lichaam op factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van ademhalingsklachten. Hierdoor zijn klachten beter te begrijpen en kan er beter op klachten gereageerd worden, zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkeren.
  • Kijken we naar de persoonlijke omstandigheden en dagelijks leven van de patiënt en past de oefeningen en adviezen hierop aan.
Wil je graag weten hoe we jou kunnen helpen?Afspraak maken »
Copyright 2024 Oefentherapie de Meierij alle rechten voorbehouden.