Psychosomatiek

Psychosomatiek
Vanuit de psycho-somatische visie is het uitgangspunt dat je fysieke klachten hebt waar niet direct een fysieke oorzaak aan ten grondslag ligt. In het ontstaan en voortbestaan van deze klachten spelen stressoren en de manier waarop je omgaat met deze stressoren een belangrijke rol. Als psychosomatische oefentherapeut leer ik je te zien, voelen en te ervaren hoe stressfactoren en de daarmee gepaard gaande gedachten, gevoelens en gedrag invloed kunnen hebben op de ervaring van je klachten. Ik begeleid je om de verandering te maken die nodig is zelf weer aan het stuur te gaan staan.

Gedragsverandering
Gedragsverandering is een van de moeilijkste dingen voor de mens. Het begint bij bewustzijn van je huidige gedragspatronen en de wens om iets nieuws te willen. De signalen die je lichaam je geven zijn een belangrijke ingang in de weg naar een betere gezondheid, meer vitaliteit, een meer vervuld leven. Wat wil je lichaam je zeggen? Waar liggen je grenzen en hoe ga je hier op een positieve manier mee om. Ik help je om stil te staan en te luisteren.  Dit is voor iedereen een uniek groeiproces en ik hanteer hierbij een persoonlijke aanpak.

Het lichaam als ingang
Als oefentherapeut is het lichaam hierbij altijd mijn uitgangspunt. Het contact wat je hebt met je lichaam kan door vele factoren verstoord zijn, wat het moeilijker maakt je behoeftes te voelen.
Om in contact te komen met jouw behoeftes, dat wat jij nodig hebt om het goed te hebben met jezelf, is het nodig je lichaam te voelen. Om je lichaam te voelen is het nodig je te ontspannen. Ontspannen begint met het herkennen en toelaten van spanning. Dat kan lastig zijn.

Bereidheid
Ik help je om een zo comfortabel mogelijke ingang te vinden naar meer contact met je zelf, om zo de voor jouw gewenste verandering in gang te zetten. Ik bied je hiervoor praktische tools, stressreductie methodes en oefeningen om je zelfbewustzijn te vergroten en vaardigheden te versterken. Je eigen motivatie is hierin een belangrijke voorwaarde.
Gedurende de behandeling leer je verbanden te zien tussen lichaam en geest, signalen en grenzen  te herkennen. Vanuit dit toegenomen inzicht kun je nieuwe keuzes maken. Keuzes die beter bij je passen. Dit vraagt van jou de moed en de bereidheid om nieuwe dingen te doen en te ervaren.

Zoals Einstein al zei: “waanzin is steeds opnieuw het zelfde doen en dan een andere uitkomst verwachten”.

Door deze nieuwe ervaringen ga je merkt dat je invloed kunt uit oefenen op je klachten
We gaan samen op zoek naar manieren waarop jij je veerkracht kunt vergroten en jezelf aan de “oplader” kunt leggen om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Wil je graag weten hoe we jou kunnen helpen?Afspraak maken »
Copyright 2024 Oefentherapie de Meierij alle rechten voorbehouden.