Slaapoefentherapie

Heeft U slaapproblemen? Dan kan slaapoefentherapie iets voor u betekenen.

Sommige mensen slapen wat langer, anderen wat korter. Maar voor iedereen geldt: wie s’nachts goed slaapt, voelt zich overdag beter en heeft meer energie.

Wetenschappelijk is bewezen, dat de pijnklachten langer blijven als de slaapkwaliteit onvoldoende is. Je kan spreken van een zeer veel voorkomende en dus belangrijke herstel belemmerende factor.

Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar wie s’nachts wakker ligt en zich overdag niet uitgerust voelt en hierdoor lichamelijke of geestelijke klachten krijgt , heeft de mogelijkheid om hier iets aan te doen door middel van slaapoefentherapie.

Tijdens de oefentherapeutische behandeling word er gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden. Dit kunnen onvoldoende opbouw van slaapdruk zijn, bioritme – problemen, slaapgewoonten, teveel prikkels overdag, de dag niet afbouwen, piekeren, etc.

De oefeningen zijn praktisch en makkelijk toepasbaar, waardoor u er direct mee aan de slag kunt en de slaapkwaliteit positief kunt beïnvloeden. Slaapoefentherapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient.

De behandeling van slaapstoornissen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Check uw polis voor de geldende voorwaarden en tarieven. U kunt rechtstreeks naar een oefentherapeut en heeft dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Wil je graag weten hoe we jou kunnen helpen?Afspraak maken »
Copyright 2019 Oefentherapie de Meierij alle rechten voorbehouden.