Vitaal Zwanger: Lekker bewegen en sporten tijdens de zwangerschap

Vitaal zwanger is een actieve sportles voor zwangere vrouwen, die hun conditie op peil willen houden en zich fit willen blijven voelen. Door verantwoord te bewegen en te sporten tijdens de zwangerschap ben je fitter voor de bevalling en herstel je sneller na de bevalling. Daarnaast houd je het risico op het ontstaan van specifieke zwangerschapsklachten, zoals rugpijn en bekken(bodem)problemen, zo klein mogelijk.

Sportief zwanger

Inhoud
De lessen worden begeleid door een oefentherapeut en zijn erop gericht de algehele conditie, houding, stabiliteit en spierkracht te verbeteren, waardoor eventuele klachten tijdens en na de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de spieren rondom het bekken. Onderwerpen als oefentherapie, bekkenbodemtraining, ademhalingstechnieken, til- en houdingsadviezen en ontspanningsoefeningen komen aan bod.
Ook voor de bevalling en de periode na de bevalling worden tips en adviezen gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen om de lessen leuk en actief te maken.Wanneer deelname:
Door het preventieve karakter van Vitaal zwanger wordt aangeraden vanaf 12 weken zwangerschap met de lessen te beginnen. Later instromen is ook mogelijk. Deelnamen aan de lessen is mogelijk tot 40 weken zwangerschap, mits dit goed voelt. Als het deelnemen aan je eigen sport niet meer prettig voelt zou je bij Vitaal zwanger verder kunnen sporten op jou niveau. Vitaal Zwanger kan goed in combinatie met andere sporten.

Tijd en prijs:
Vitaal Zwanger wordt aangeboden in een cycli van 10 lessen, waarop je elk moment kunt instromen. Na 10 lessen is het altijd mogelijk om verder te trainen.
Om goede begeleiding te garanderen, houden we vast aan een groepsgrootte van maximaal 10 personen.
De lessen zijn op woensdagavond van 19:00 – 20:00. Het bewegen en sporten vindt plaats in onze praktijk ruimte in  Sint-Oedenrode.
De lessen kosten € 125,- per 10 lessen.
Vergoeding:
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt een groot deel van de kosten voor deelname aan de zwangerschapscursus. Raadpleeg de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding.

Voor meer informatie en aanmelding: info@oefentherapiedemeierij.nl

Wil je graag weten hoe we jou kunnen helpen?Afspraak maken »
Copyright 2019 Oefentherapie de Meierij alle rechten voorbehouden.