Vitaal Zwanger en Vitaal Mama: Lekker bewegen en sporten tijdens en na de zwangerschap

Vitaal Zwanger

Vitaal zwanger is een actieve sportles voor zwangere vrouwen, die hun conditie op peil willen houden en zich fit willen blijven voelen. Door verantwoord te bewegen en te sporten tijdens de zwangerschap ben je fitter voor de bevalling en herstel je sneller na de bevalling. Daarnaast houd je het risico op het ontstaan van specifieke zwangerschapsklachten, zoals rugpijn en bekken(bodem)problemen, zo klein mogelijk.

Inhoud
De lessen worden begeleid door een oefentherapeut en zijn erop gericht de algehele conditie, houding, stabiliteit en spierkracht te verbeteren, waardoor eventuele klachten tijdens en na de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de spieren rondom het bekken. Onderwerpen als oefentherapie, bekkenbodemtraining, ademhalingstechnieken, til- en houdingsadviezen en ontspanningsoefeningen komen aan bod.
Ook voor de bevalling en de periode na de bevalling worden tips en adviezen gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen om de lessen leuk en actief te maken. Wanneer deelname:
Door het preventieve karakter van Vitaal zwanger wordt aangeraden vanaf 12 weken zwangerschap met de lessen te beginnen. Later instromen is ook mogelijk. Deelnamen aan de lessen is mogelijk tot 40 weken zwangerschap, mits dit goed voelt. Als het deelnemen aan je eigen sport niet meer prettig voelt zou je bij Vitaal zwanger verder kunnen sporten op jou niveau. Vitaal Zwanger kan goed in combinatie met andere sporten.

Tijd en prijs:
Vitaal Zwanger wordt aangeboden in een cycli van 10 lessen, waarop je elk moment kunt instromen. Na 10 lessen is het altijd mogelijk om verder te trainen.
Om goede begeleiding te garanderen, houden we vast aan een groepsgrootte van maximaal 8 personen.
De lessen zijn in overleg op een afgesproken tijd.  Dus mail voor de mogelijkheden. Het bewegen en sporten vindt plaats in onze praktijk ruimte in  Sint-Oedenrode.
De lessen kosten € 125,- per 10 lessen.

Vergoeding:
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt een groot deel van de kosten voor deelname aan de zwangerschapscursus. Raadpleeg de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding.

Voor meer informatie en aanmelding: info@oefentherapiedemeierij.nl

Vitaal Mama! Weer fit na je zwangerschap 

Wat is Vitaal Mama?
Vitaal Mama is een actieve trainingscursus speciaal bedoeld om na je zwangerschap en bevalling te herstellen. In 6 lessen werk je aan het terug vinden van de balans in je lichaam na de zwangerschap. Je wordt begeleid in het verantwoord versterken van bekkenbodem, buik en rug. Tevens is het een goede voorbereiding op het sporten. Je leert je spieren goed te gebruiken en krijgt nuttige houdingstips die je thuis kunt toepassen (zoals tijdens de verzorging van je kindje).

Inhoud 
In de lessen wordt gewerkt aan conditie en kracht, onder andere training van de buik- en bekkenbodemspieren. Er worden oefeningen gedaan voor bekkenstabiliteit, bekkenbodem en tiltechnieken.

Daarnaast wordt informatie gegeven over de volgende onderwerpen:
Hoe kom ik na mijn bevalling weer snel in vorm?
Wanneer mag ik weer sporten?
Hoe voorkom ik incontinentieklachten?
Hoe kan ik het beste mijn baby tillen/dragen?

Wanneer deelname:
Vanaf 4-6 weken tot enkele maanden na de geboorte van jouw kindje kun je deelnemen aan de lessen Vitaal Mama. Ook bij bekken- of rugklachten kun je deelnemen aan de lessen. Ben je niet sportief of juist wel heel sportief, wij bieden begeleiding op jouw niveau binnen een groep vrouwen met dezelfde ervaring.
Ook dames die niet hebben deelgenomen aan de Vitaal Zwanger cursus, maar na de bevalling graag weer in conditie willen komen, zijn van harte welkom!
Liever individueel en niet gebonden aan een vast tijdstip? Dan kan dit ook individueel.

Vitaal Mama wordt aangeboden in een cycli van 6 lessen, waarmee je op elk moment kan starten. Na 6 lessen is het mogelijk om verder te trainen. Ook is het mogelijk om bij de fysiotherapie je conditie en kracht verder uit te bouwen. Om goede begeleiding te garanderen, houden we vast aan een groepsgrootte van maximaal 8 personen.

Vergoeding:
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt een groot deel van de kosten voor deelname aan de cursus. Bij klachten is er vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering onder Oefentherapie. Raadpleeg de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding.

Wil je na de bevalling van jouw kindje weer snel je conditie opbouwen en lekker in je vel zitten? Dan is Vitaal Mama echt iets voor jou!

Tijd en prijs:
Tijd: op afgesproken tijd. mail voor de mogelijkheden.
Kosten zijn 75,- voor 6 lessen.

Voor meer informatie en aanmelding: info@oefentherapiedemeierij.nl

Wil je graag weten hoe we jou kunnen helpen?Afspraak maken »
Copyright 2024 Oefentherapie de Meierij alle rechten voorbehouden.